Pulled pork-toppad klyftpotatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled pork-toppad klyftpotatis

Pulled pork-toppad klyftpotatis

med krispig sallad och gräslöksdressing

Med vår (nästan) färdiga pulled pork går det både snabbt och enkelt att laga en smarrig måltid som hela familjen kommer att älska! Vi kryddar köttet med rökt paprikapulver, tomatpuré och sriracha och låter det sjuda med lök och tomat. Sedan serverar vi det på en bädd av gyllenrostad klyftpotatis med BBQ-krydda, färska salladsblad och en krämig gräddfilsdressing med gräslök.

Taggar:
Stark
Lågkalori
Allergener:
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

500 g

Potatis

4 g

Köttbuljong

4 g

Rökt paprikapulver

5 g

BBQ kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

1 burk

Tomatpuré

10 g

Sriracha

1 st

Tomat

1 st

Lök

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Sallad

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1.5 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2705 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett29.2 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater61 g
varav socker16.1 g
Protein35.1 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, BBQ-krydda, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär tomat i 2 cm breda klyftor.

Grovhacka lök.  

Laga pulled pork
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, tomat och en nypa salt i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt rökt paprikapulver och tomatpuré. Stek i ytterligare 30 sek.

Tillsätt vatten [11/2 dl | 3 dl], köttbuljong, pulled pork, sky från förpackningen och sriracha [1/2 paket, 2P].

Koka upp och sänk till medelvärme. Sjud tills potatisen är färdig.

TIPS: Skippa sriracha om barnen inte tycker om stark mat.

Gör dressing
4

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda gräslök, gräddfil, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Förbered sallad
5

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Använd 2 gafflar för att riva tills det färdiga köttet är helt strimlat.

Krydda kött generöst med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatis på tallrikar och toppa med pulled pork.

Lägg upp salladsblad på tallrikarna. Krydda med en nypa salt och toppa med dressing.