Pita med cajunkyckling och ranchdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita med cajunkyckling och ranchdressing

Pita med cajunkyckling och ranchdressing

2 portioner | med krispig sallad

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Trött på tråkiga matlådor? Med det här receptet fixar du en god och enkel lunch på bara en kvart. Vi steker kycklinginnerfilé i cajunkryddor och vänder färdig salladsmix i en krämig ranchdressing på gräddfil, majonnäs och vitlök. Sedan serverar vi kyckling och sallad i varma pitabröd, och så är maten klar!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Strimlad salladsmix

280 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2379 kJ
Energi (kcal)569 kcal
Fett26 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater41.4 g
varav socker6.6 g
Protein40.6 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Värm pitabröd
1

Värm ugnen till 240 ºC/220 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.

Stek kyckling
2

Under tiden, blanda Ay Cajun-ba, olivolja [1 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Vänd kyckling i blandningen.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk]. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner salladsmix i dressingen.

Servera
4

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med sallad och kyckling.