Dags att bege sig ut på en kulinarisk resa till Asien! Vi lagar fluffigt ingefärs- och vitlöksris som vi toppar med gyllenstekta vegostrimlor i en krispig pankopanering med smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Färdig kålmix blir till en härlig sallad med syltad rödlök och vi serverar hela härligheten med teriyakisås och en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller Soja)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
37.5 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
150 g
Långkornigt vitt ris
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Lime
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rödlök
1 st
Ingefära
½ msk
Olivolja (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda lök, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål och ställ åt sidan.
Under tiden, lägg vegostrimlor i en skål.
Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk] och vänd runt.
Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny skål och vänd ner med vegostrimlor (använd hälften av äggvisp till 2P).
Rör sedan ner panko och Ginger Ninja.
TIPS: Pressa försiktigt fast panko på strimlor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek vegostrimlor i omgångar i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om strimlor fastnar på pannan.
Blanda salladsmix, syltad lök och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.
Blanda teriyakisås [1/2 paket, 2P] och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Lägg upp ris, vegostrimlor och kålsallad i skålar.
Toppa vegostrimlor med teriyakisås.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.