Pankopanerade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerade vegostrimlor

Pankopanerade vegostrimlor

med teriyakisås och asiatisk kålsallad

Dags att bege sig ut på en kulinarisk resa till Asien! Vi lagar fluffigt ingefärs- och vitlöksris som vi toppar med gyllenstekta vegostrimlor i en krispig pankopanering med smak av vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Färdig kålmix blir till en härlig sallad med syltad rödlök och vi serverar hela härligheten med teriyakisås och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

37.5 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

150 g

Långkornigt vitt ris

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Lime

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rödlök

1 st

Ingefära

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3790 kJ
Energi (kcal)906 kcal
Fett38.6 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater102.1 g
varav socker11.1 g
Protein30.2 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Medium Saucepan

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta lök
2

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda lök, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål och ställ åt sidan.

Panera vegostrimlor
3

Under tiden, lägg vegostrimlor i en skål.

Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk] och vänd runt.

Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny skål och vänd ner med vegostrimlor (använd hälften av äggvisp till 2P).

Rör sedan ner panko och Ginger Ninja.

TIPS: Pressa försiktigt fast panko på strimlor.

Stek vegostrimlor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek vegostrimlor i omgångar i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om strimlor fastnar på pannan.

Blanda kålsallad
5

Blanda salladsmix, syltad lök och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Blanda teriyakisås [1/2 paket, 2P] och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris, vegostrimlor och kålsallad i skålar.

Toppa vegostrimlor med teriyakisås.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.