Pannstekt havsaborre och krämig gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt havsaborre och krämig gräslökssås

Pannstekt havsaborre och krämig gräslökssås

med vitlöksstekt potatis och rädisor

Havsaborre är en underbart god fisk med mild och len smak som passar perfekt när du vill laga en lite extra lyxig middag. I kvällens recept serverar vi den pannstekt i en krämig gräddsås med färsk gräslök. Vitlöksstekt potatis med rädisor blir ett smarrigt tillbehör, tillsammans med en syrlig päronsallad som vi toppar med salladsost och rostade hasselnötter.

Allergener:
Nötter
Mjölk
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Småpotatis, förkokt

75 g

Rädisor

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 st

Päron

50 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Citron

300 g

Havsabborre

(Innehåller Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4225 kJ
Energi (kcal)1010 kcal
Fett63.5 g
varav mättat21.9 g
Kolhydrater62.2 g
varav socker12.8 g
Protein44 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Halvera potatis och rädisor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. 

Stek potatis och rädisor med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 7–8 min, eller tills brynta. Vänd då och då.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och vitlök. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande och smöret har smält. Ställ åt sidan och håll varmt.

TIPS: Stek grönsaker i omgångar om de inte får plats.

Rosta hasselnötter
2

Under tiden, grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda salladsmix, päron, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan som användes till hasselnötter på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene.

Finhacka gräslök.

TIPS: Stek fisk i omgångar om den inte får plats i pannan.

Laga sås
5

Vänd försiktigt fisken och tillsätt matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong, gräslök och en generös nypa peppar.

Sjud i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt och såsen har tjocknat något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis och rädisor, sallad och fisk på tallrikar.

Smula getost [1/2 paket, 2P] över salladen och toppa med rostade hasselnötter.

Servera med sås.