Ost-och senapspanerad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost-och senapspanerad kycklingfilé

Ost-och senapspanerad kycklingfilé

med rostade rotfrukter och persiljedressing

Kyckling igen? Ingen fara, vi vågar nästan lova att kvällens innovativa sammansättning kommer att överraska hela familjen! Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök & persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen ikväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med gräddfil och vitlök.

Taggar:
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2464 kJ
Energi (kcal)589 kcal
Fett25.2 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater45.2 g
varav socker25.1 g
Protein46.4 g
Salt1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Tärna rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills mjuka och gyllene.

Förbered panering
2

Under tiden, finhacka vitlök och persilja.

Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Förbered kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. 

Krydda kyckling med salt och placera den på en plåt med bakplåtspapper. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillaga kyckling
4

Bre senap på ovansidan av kycklingen. Strö pankomix över senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. 

Tillaga kyckling i ugnen tills paneringen är gyllene och kycklingen genomstekt, 12-15 min.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
5

Skölj spenat. 

Blanda gräddfil, resterande persilja och vitlök, salt och peppar i en liten skål. 

Precis innan servering, blanda ner spenat med rotfrukterna på plåten.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, kyckling och persiljedressing på tallrikar.