Miso- och svamptortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Miso- och svamptortelloni

Miso- och svamptortelloni

med finriven ost och rucolasallad

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

150 g

Portobello

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

40 g

Rucola

10 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 3)

2 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2911 kJ
Energi (kcal)696 kcal
Fett39.4 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater64.2 g
varav socker9.3 g
Protein21.7 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat och svamp. 

Stek svamp
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Laga sås
3

Tillsätt i tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, misopasta [1/2 paket, 2P], finriven ost [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], tortelloni och smör [2 msk | 4 msk] till stekpannan, och rör om.

Sjud tills såsen tjocknar något och pastan är "al dente", 3–4 min.

Under tiden, skölj rucola.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar.

Toppa med rucola.

Ringla eventuellt över lite olivolja.