topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild röd räkcurry

Mild röd räkcurry

med nudlar och ingefärsstekt pak choi

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!

Taggar:
Lågkalori
Barnvänlig
Allergener:
Kräftdjur
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

½ st

Lime

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

100 ml

Kokosmjölk

30 g

Röd currypasta

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Salladslök

1 g

Chiliflakes

1 st

Pak choi

150 g

Mie nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2239 kJ
Energi (kcal)535 kcal
Fett19 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater67.7 g
varav socker14 g
Protein21 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Skär pak choi i kvartar. Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna strimlor. Skär salladslök i tunna skivor. Grovhacka räkor.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och ingefära, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök, citronzest och currypasta och koka i 1 min under omrörning.

Koka curry
3

Sänk till medelvärme, och tillsätt kokosmjölk [½ burk, 2P], sojasås [½ påse, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk], och räkor. Koka upp och koka i 3-4 min under omrörning, tills färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig. Ta stekpannan av värme.

Koka nudlar
4

Koka upp en kastrull med saltat* vatten*. Tillsätt nudlar och en nypa salt*. Koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten*.

Blanda nudlar och curry
5

Blanda färdiga nudlar med curryn. Tillsätt limejuice [½ stk | 1 stk]. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp nudlar och röd curry i skålar. Pressa över limejuice från resterande limeklyftor. Garnera med salladslök