De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Morot
½ st
Lime
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
100 ml
Kokosmjölk
30 g
Röd currypasta
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Salladslök
1 g
Chiliflakes
1 st
Pak choi
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 g
Ingefärspasta
1 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Skär pak choi i kvartar. Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna strimlor. Skär salladslök i tunna skivor. Grovhacka räkor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och ingefära, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök, citronzest och currypasta och koka i 1 min under omrörning.
Sänk till medelvärme, och tillsätt kokosmjölk [½ burk, 2P], sojasås [½ påse, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk], och räkor. Koka upp och koka i 3-4 min under omrörning, tills färdiglagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig. Ta stekpannan av värme.
Koka upp en kastrull med saltat* vatten*. Tillsätt nudlar och en nypa salt*. Koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten*.
Blanda färdiga nudlar med curryn. Tillsätt limejuice [½ stk | 1 stk]. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp nudlar och röd curry i skålar. Pressa över limejuice från resterande limeklyftor. Garnera med salladslök