topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild kokoscurry

Mild kokoscurry

med gröna linser och färsk koriander

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashewnötter och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Nötter
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Morot

2 st

Tomat

1 paket

Gröna linser

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

200 ml

Kokosmjölk

1 portionspåse

Koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)

10 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 g

Chiliflakes

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3350 kJ
Energi (kcal)801 kcal
Fett36.7 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater94.2 g
varav socker12.1 g
Protein19.8 g
Salt7.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och grönsaksbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finriv vitlök och ingefära.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Skölj linser under kallt vatten.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Fräs morot och tomat i 3-4 min.

Sjud curry
4

Tillsätt ingefära, vitlök, Ginger Ninja och currypasta till stekpannan. Fräs i 1 min.

Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

Servera
6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry.

Toppa med cashewnötter och en klick yoghurt.

Strö över koriander.