HelloFresh
Krispiga tostadas

Krispiga tostadas

med svarta bönor, guacamole och mozzarella

Kryssa fram mellan perfekt runda öar av tostadas i Californiaviken och upplev latinamerikanska smaker i skenet av Bajas solnedgång vars sprakande färgpalett kommer att blända dina smaklökars bordsskick. Stig av på en av holmarna och utforska aromerna från svarta bönor, distinkt lime och krämig mozzarella i samma tugga. Sjunk ner i guacamolens avokadomjuka barm och vila din mun några sekunder innan du ger dig av till nästa paradisö.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensesamsellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 paket

Små tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gul paprika

½ st

Zucchini

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Chili flakes

1 burk

Svarta bönor

4 g

Krossade tomater

1 st

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Avokado

1 påse

Lime

½ påse

Koriander

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Chili

Ingår inte i din leverans

Salt* och peppar*

½ st

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3494 kJ
Energi (kcal)835 kcal
Fett34 g
varav mättat12 g
Kolhydrater87 g
varav socker18 g
Kostfiber21 g
Protein35 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C. 

Placera tortillabröd i ett jämnt lager på en bakplåt med bakpapper. Ringla lite olja ovanpå och krydda med salt och peppar*. Sätt åt sidan.

2

Skiva schalottenlök tunt. Skär paprika i tunna skivor. Grovhacka zucchini [1/2 st, 2 pers].

Riv vitlök.

Häll av svarta bönor i en sil och skölj under kallt vatten*.

3

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs schalottenlök, paprika, zucchini, en nypa salt och peppar* i 5-6 min.

Tillsätt vitlök, Hello Mexico kryddmix och en nypa chili flakes (stark). Fräs i 1 min.

Häll i krossade tomater, grönsaksbuljong och bönor. Häll i en skvätt vatten och krydda med socker, salt och peppar efter smak.

Låt koka tills vätskan har reducerats med hälften, 10-15 min.

4

Placera bakplåten med tortillas på översta hyllan i ugnen. Värm upp i 6-10 min.

Ta ut bröden och lägg dem på lite hushållspapper för att få bort överflödig olja*.

TIPS: Om du inte önskar dina tortillabröden så krispiga kan värma upp dem i 1-2 min. 

TIPS: Håll ett öga på tortillabröden i ugnen. De ska vara gyllenbruna och krispiga men inte brända!

5

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers] och koriander. Dela lime i klyftor. Dela avokado, ta bort kärnan och gröp ur köttet.

Mosa avokadon tillsammans med hälften av koriandern. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar.

6

Placera en tostada (krispig tortilla) på vardera tallrik. Lägg upp rikligt med grönsakerna, toppa med mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och en klick guacamole. Avsluta med att strö över resterande koriander och chili. Servera limeklyftorna vid sidan av.

Smaklig måltid!