HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Krispiga tostadas

Krispiga tostadas

med svarta bönor, guacamole och mozzarella

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Kryssa fram mellan perfekt runda öar av tostadas i Californiaviken och upplev latinamerikanska smaker i skenet av Bajas solnedgång vars sprakande färgpalett kommer att blända dina smaklökars bordsskick. Stig av på en av holmarna och utforska aromerna från svarta bönor, distinkt lime och krämig mozzarella i samma tugga. Sjunk ner i guacamolens avokadomjuka barm och vila din mun några sekunder innan du ger dig av till nästa paradisö.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensellerimjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 paket

Små tortillabröd (8 pack)

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gul paprika

½ st

Zucchini

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Chili flakes

1 burk

Svarta bönor

4 g

Krossade tomater

1 st

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Avokado

1 påse

Lime

½ påse

Koriander

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Chili

Ingår inte i din leverans

Salt och peppar

½ st

Olja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3644 kJ
Energi (kcal)871 kcal
Fett35 g
varav mättat12 g
Kolhydrater92 g
varav socker22 g
Kostfiber21 g
Protein38 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Krydda tortilla
Krydda tortilla
1

Sätt ugnen på 220°C.

Placera tortillabröd i ett jämnt lager på en bakplåt täckt med bakpapper och ringla lite olja ovanpå. Krydda med salt och peppar*. Sätt åt sidan.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Halvera och skiva schalottenlök tunt. Riv vitlök. Skiva paprika tunt. Grovhacka courgette. Häll av svarta bönor i en sil och skölj under kallt vatten*.

Stek grönsaker
Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i schalottenlök, paprika, courgette, en nypa salt och peppar*. Fräs tills grönsakerna har mjuknat och fått färg, 5-6 min.

Tillsätt vitlök, Hello Mexico kryddmix och chili (efter smak). Fräs under omrörning i 1 min. Häll i krossade tomater, grönsaksbuljong och svarta bönor. Häll i en skvätt vatten och krydda med socker, salt och peppar.

Låt koka tills vätskan har reducerats med hälften, 10-15 min.

Värm upp tortilla
Värm upp tortilla
4

Placera bakplåten med tortillas på översta hyllan i ugnen. Värm upp i 6-10 min.

Ta ut bröden och lägg dem på lite hushållspapper för att få bort överflödig olja*. 

TIPS: Håll ett öga på tortillabröden i ugnen. De ska vara gyllenbruna och krispiga men inte brända!

Laga guacamole
Laga guacamole
5

Dela avokado, ta bort kärnan och gröp ur köttet. Plocka av korianderblad från stjälkarna. Hacka både blad och stjälkar separat.

Mosa avokadon tillsammans med korianderstjälkar och hälften av korianderbladen. Smaksätt med citronjuice, salt och peppar efter smak.

Servera
Servera
6

Placera en tostada (krispig tortilla) på vardera tallrik. Lägg upp rikligt med bönor, toppa med mozzarella och en klick guacamole. Avsluta med att strö över resterande koriander.

Smaklig måltid!