HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispiga Tostadas
topBanner
Krispiga tostadas

Krispiga tostadas

med svarta bönor, guacamole och mozzarella

Allergener:glutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gul paprika

8 st

Minitortillas

(Innehållergluten)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Zucchini

1 paket

Svarta bönor

3 g

Tex-Mex

1 g

Chili flakes

1 paket

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Avokado

1 portionspåse

Koriander

½ st

Chili

1 st

Lime

100 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)647 kcal
Energi (kJ)2708 kJ
Fett21.63 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater77.27 g
varav socker2.9 g
Protein31.77 g
Salt3.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Placera tortillabröd i ett jämnt lager på en bakplåt med bakpapper. Ringla lite olja* ovanpå och krydda med salt* och peppar*. Sätt åt sidan.

2

Skiva schalottenlök tunt. Skär paprika i tunna skivor. Grovhacka zucchini [1/2 st, 2 pers]. Riv vitlök. Häll av svarta bönor i en sil och skölj under kallt vatten*.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs schalottenlök, paprika, zucchini, en nypa salt* och peppar* i 5-6 min. Tillsätt vitlök, Hello Mexico kryddmix och en nypa chili flakes (stark). Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater, grönsaksbuljong och bönor. Häll i en skvätt vatten* och krydda med socker*, salt* och peppar* efter smak. Låt koka tills vätskan har reducerats med hälften, 10-15 min.

4

Placera bakplåten med tortillas på översta hyllan i ugnen. Värm upp i 4-7 min. Ta ut bröden och lägg dem på lite hushållspapper för att få bort överflödig olja*. TIPS: 1)Om du inte önskar dina tortillabröden så krispiga kan värma upp dem i 1-2 min. 2) Håll ett öga på tortillabröden i ugnen. De ska vara gyllenbruna och krispiga men inte brända!

5

Finhacka chili [1/2 st, 2 pers] och koriander. Dela lime i klyftor. Dela avokado, ta bort kärnan och gröp ur köttet. Mosa avokadon tillsammans med hälften av koriandern. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*.

6

Placera en tostada (krispig tortilla) på vardera tallrik. Lägg upp rikligt med grönsakerna, toppa med mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och en klick guacamole. Avsluta med att strö över resterande koriander och chili. Servera limeklyftorna vid sidan av.