topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-kryddad sej

Mexikansk-kryddad sej

med pico de gallo och cajundressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll styr vi kosan mot Mexiko för att hämta inspiration till en smakrik och färgglad fiskrätt. Som tillbehör till vår kryddiga sej serverar vi fluffigt vitlöksris, en cajundressing med lime och gräddfil och en pico de gallo med tomat, paprika, rödlök, persilja och lime.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

1 st

Tomat

½ st

Lime

½ st

Rödlök

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Paprika

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2431 kJ
Energi (kcal)581 kcal
Fett18 g
varav mättat5 g
Kolhydrater70.9 g
varav socker9.6 g
Protein29.6 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.
 
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
 
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
 
Ta av från värme och låt vila under lock
till serveing.
 
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka tomat och paprika.
 
Finhacka lök [½ st, 2P].
 
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
 
Finhacka persilja.

Blanda pico de gallo
3

Blanda tomat, lök, paprika, persilja, en skvätt limesaft, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en medelstor skål.

Stek fisk
4

Krydda fisk med en nypa salt och Tex-Mex.
 
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på  medelhög värme.
 
Stek fisk i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
 
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/
ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda cajundressing
5

Blanda gräddfil, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris, fisk och pico de gallo i skålar.
 
Toppa med cajundressing.