topBanner
Mexi-inspirerad ugnsbakad kyckling

Mexi-inspirerad ugnsbakad kyckling

med grön tomatsalsa och sötpotatispommes

Barnvänlig

Jackpot, ytterligare en grymt god och snabblagad middagsrätt att bjuda familjen på! Kycklinglårfilé får sig en mexikansk touch i detta recept där den ugnsbakas med smakrik tomatsås och täcks med ett smältande mozzarellatäcke. Servera med krispigt frasiga sötpotatispommes och uppfriskande grön tomatsalsa. Kort och gott ett recept på middagssuccé!

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

½ st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat, Grön

1 st

Tomat

1 burk

Majs

1 st

Lime

300 g

Kycklinglårfilé

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 burk

Krossade tomater

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2567 kJ
Energi (kcal)614 kcal
Fett21 g
varav mättat8 g
Kolhydrater57 g
varav socker14 g
Protein44 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm breda pommes. Lägg pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt och peppar* och blanda runt.

Sätt in plåten överst i ugnen och tillaga pommesen i ca 20 min, eller tills de är gyllene.

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Grovhacka tomater. Skölj majsen under kallt vatten. Dela lime i klyftor.

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme. Rosta majsen under omrörning i 3-4 min, eller tills de börjar få svarta prickar.

Blanda majsen i en skål tillsammans med tomaterna, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar.

3

När det återstår ca 15 min av sötpotatispommesens tillagningstid, öppna upp kycklinglårfiléerna på en skärbräda och skär bort fettkanter.

Placera kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med en nypa salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 min.

VIKTIGT: Kycklingen färdiglagas i steg 5.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min. Tillsätt vitlök och Hello Mexico kryddmix och fräs i ytterligare 1 min.

Tillsätt krossade tomater och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt koka i 2-3 min, eller tills tomatsåsen tjocknat något.

5

Ta ut kycklingen från ugnen och skeda över tomatsås. Strö över mozzarella och sätt tillbaka plåten i ugnen.

Låt tillagas i 5-6 min, eller tills osten har smält och kycklingen är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Fördela sötpotatispommes, mexi-inspirerad kyckling och grön tomatsalsa mellan era tallrikar.

Servera med limeklyftor vid sidan av.