Ostdipp med ugnsbakade tomater
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostdipp med ugnsbakade tomater

Ostdipp med ugnsbakade tomater

2 portioner | med vitlöks-pitachips

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. I dag frestar vi med en härlig sidorätt som är både välsmakande och färgglad. Vi rostar vitlöksdoftande chips av pitabröd i ugnen och serverar dem med en krämig ostdipp med gräddfil och ugnsbakade tomater som vi toppar med färsk persilja.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Basilika

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2727 kJ
Energi (kcal)652 kcal
Fett43.8 g
varav mättat17.7 g
Kolhydrater43.5 g
varav socker9.5 g
Protein18.7 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta tomater
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med olivolja och generöst med salt och peppar. Rosta i 15–20 min, eller tills mjuka.

Finhacka eller pressa vitlök och finhacka basilika.

Blanda hälften av vitlök, olivolja [2 msk] och en nypa salt i en liten skål. 

Rosta pitachips
2

Skiva pitabröd hela vägen igenom och skär varje halva i 4 lika stora delar.

Fördela pitachips på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.

Rosta i mitten av ugnen i 4–5 min, tills gyllene och spröda.

TIPS: Håll koll på chipsen, så att de inte bränns! 

Blanda ostdipp
3

Smula ner salladsost i en skål. 

Lägg till gräddfil, återstående vitlök, hälften av basilika, socker [1/4 tsk], olivolja [1 msk], salt [1/2 tsk] och peppar.

Vispa tills slätt, 1–2 min.

Servera
4

Toppa ostdipp med rostade tomater och strö över återstående basilika.

Servera med pitachips.