Mediterranean inspired chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterranean inspired chicken

Mediterranean inspired chicken

with roasted veggies and parsley bulgur

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsjärpar som får det helt rätta stinget av vår färdiga kryddblandning Panamat. Vi kokar även bulgur som vi blandar med citron och persilja. Vi serverar järpar och bulgur tillsammans med rostade grönsaker och citronyoghurt.

Taggar:
Lågkalori
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

2 st

Tomat

1 st

Rödlök

2 g

Medelhavets Pärla

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2387 kJ
Energi (kcal)570 kcal
Fett78.2 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater57.5 g
varav socker13.7 g
Protein42.6 g
Salt20.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tärna tomat, röd paprika [1/2 st, 2P] och gul paprika i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Medelhavets Pärla, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-15 min.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda nötfärs, rödlök, ägg* [1 st | 2 st], panko, Mamas favorit, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar*, och hälften av persiljan i en stor skål.

Stek biffar
3

Forma färsen till 2 cm höga biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekt. TIPS: Använd två stekpannor vid behov. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka bulgur
4

Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered dressing
5

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda rostade grönsaker, bulgur, en nypa citronzest och resterande persilja i en stor skål.Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur och biffar på tallrikar. Toppa med en klick yoghurt. Garnera med persiljablad och servera med citronklyftor.