Medelhavs-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad kyckling

Medelhavs-inspirerad kyckling

med rostade grönsaker och persiljebulgur

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar en härlig kycklingrätt. Vi rostar paprika, tomat och rödlök med medelhavskryddor i ugnen och blandar dem med kokt bulgur som vi även smaksätter med persilja och citron. Samtidigt steker vi kyckling och blandar en syrlig och svalkande citronyoghurt. Smaklig måltid!

Taggar:
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

2 st

Tomat

1 st

Rödlök

2 g

Medelhavets Pärla

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Citron

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2381 kJ
Energi (kcal)569 kcal
Fett21.5 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater43.7 g
varav socker13.5 g
Protein42.5 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Stek kyckling
3

Skär varje kycklingbröst i 3 delar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med en nypa salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
4

Under tiden, finhacka persilja.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda bulgur
5

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgur och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med kyckling och citronyoghurt.

Strö över pumpakärnor.