Marockansk grillost-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marockansk grillost-bowl

Marockansk grillost-bowl

med vitlöksris och tranbärssallad

Vi kategoriserar recept som ”Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll lagar vi en snabb och enkel vegetarisk middag där alla ingredienser samsas i en skål. Vår bowl med inspiration från Marocko innehåller kokt vitlöksris och grillost som steks gyllene och krispig tillsammans med lök och vår egen kryddblandning Saha-Ras och sedan vänds i honung. Vi svänger också ihop en kålsallad med tranbär och toppar vår bowl med persiljeyoghurt.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Saha-Ras

12.5 g

Honung

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Kålmix

½ st

Citron

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Rödlök

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

½ g

Chiliflakes

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3867 kJ
Energi (kcal)924 kcal
Fett48.8 g
varav mättat28.5 g
Kolhydrater88.4 g
varav socker22.3 g
Protein33.9 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera grillost
2

Under tiden, tärna grillost i 2 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Blanda ost, lök, Saha-Ras och chili flakes [1/2 paket, 2P] i en medelstor skål, och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda persiljeyoghurt
3

Finhacka persilja.

Blanda yoghurt, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål, och ställ åt sidan.

Blanda tranbärssallad
4

Halvera citron [1/2 st, 2P]. 

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Rör ner kålmix och tranbär. 

 

Stek grillost
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost och lök i 6–7 min, eller tills gyllene.

Ta av stekpannan från värme, tillsätt honung [1/2 paket, 2P] och rör om.

Servera
6

Lägg upp grillost, tranbärssallad och ris i skålar.

Toppa med persiljeyoghurt.