Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. I USA startas ofta dagen med en bagel, så i dag hämtar vi inspiration från det stora landet i väst och bjuder på en härlig amerikansk helgfrukost. Vi gratinerar våra bagels med goudaost och fyller dem med avokado, tomat och ägg som steks till perfektion med spenat och pesto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Avokado
2 st
Tomat
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
30 g
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
2 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela på bagels.
Placera bagels, skärsidan upp, på en plåt med bakplåtspapper och toppa med riven gouda.
Baka i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado.Gröp ur avokado ur skalet med en sked, skär det i tunna skivor och krydda med en nypa salt.
Skär soltorkad tomat i tunna skivor.
Skölj spenat.
TIPS: du kan använda en sax för att dela tomaterna lättare.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek spenat, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i 1–2 min, tills spenat är mjuk.
Gör två fördjupningar i spenat med en sked. Fördela pesto [1/2 paket] i fördjupningarna och knäck sedan ett ägg [2 st] i båda. Krydda med en nypa salt.
Höj till medelhög värme och stek i 3–4 min, tills du är nöjd med äggens konsistens.
TIPS: Om du inte har ägg hoppar du bara över dem i receptet.
Fyll bagels med soltorkad tomat och avokado och krydda med en nypa salt.
Toppa med spenat och ägg.