Påskbrunch för familjen | komplett brunchkit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Påskbrunch för familjen | komplett brunchkit

Påskbrunch för familjen | komplett brunchkit

4 portioner | med pannkakor och avokadotoast

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Skäm bort hela familjen med en lyxig påskbrunch som ni kan avnjuta i lugn och ro en ledig morgon. Avokadotoast med riven ost och gräslök, stekt bacon, amerikanska pannkakor med choklad, yoghurt med hallonsylt och färsk apelsin – finns det ett bättre sätt att starta dagen på?

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Gräslök

2 st

Avokado

½ st

Citron

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

2 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 g

Hallonsylt

2 st

Apelsin

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

250 g

Bacon, skivor

40 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 2)

2 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)10006 kJ
Energi (kcal)2392 kcal
Fett119.3 g
varav mättat60.7 g
Kolhydrater243.6 g
varav socker110.1 g
Protein68.5 g
Salt8.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Rosta baguette
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills knapriga.

Stek pannkakor
2

Under tiden, vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix tills slätt i en stor skål.

Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Klicka ut smet till 5 cm stora pannkakor i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Använd mer smör om det behövs. 2) Håll pannkakorna varma genom att placera dem i ugnen till servering.

Gör avokadotoast
3

Finhacka gräslök. Halvera citron [1/2 st]. Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Mosa avokado, citronsaft [2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Bre avokado på baguette och krydda med en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadoblandningen. 

Servera
4

Placera chokladknappar i en medelstor skål. Värm choklad i mikron i 20 sek åt gången, rör om varje gång, tills chokladen har smält.

Skär apelsin i klyftor. 

Toppa avokadotoast med finriven ost och gräslök. Häll upp yoghurt i glass och toppa med hallonsylt.

Lägg upp avokadotoast, bacon, yoghurt, pannkakor med choklad att doppa i och apelsinklyftor på en skärbräda eller bricka.

TIPS: Smält choklad i vattenbad om du inte har en mikro.