Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Färdiga chicken nuggets – släng er i väggen! Vår hemlagade krispiga kyckling går snabbt att göra och är dessutom mycket godare. Kycklingen är redan marinerad med BBQ-kryddor, så det enda som återstår är att panera den med ägg och panko och steka den härligt gyllene. Vi svänger ihop en vitlöksdipp med gräddfil och majo, och så har du ett tillbehör som går hem hos hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ägg (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Vispa ägg [1 st] i en djup tallrik.
Blanda panko och salt [1/4 tsk] i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling först i ägg och sedan i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper där överflödig olja kan sugas upp.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Servera BBQ-kyckling med vitlöksdipp.