HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinerad Kycklingbowl
topBanner
Marinerad kycklingbowl

Marinerad kycklingbowl

med apelsin-couscous och persiljedressing

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.

Taggar:Under 650 kcalProteinrik
Allergener:MjölkGlutenVeteSelleriÄggSenapNötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ paket

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

½ st

Zucchini

100 g

Couscous

(InnehållerGluten, Vete)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

20 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Apelsin

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)650 kcal
Energi (kJ)2719 kJ
Fett22.95 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater60.24 g
varav socker18.4 g
Protein44.67 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten i en vattenkokare. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm breda klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka. Placera mandlar i ett hörn när det återstår 5 min av tillagningstiden.

2

Krydda kyckling med en nypa salt på varje sida. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida, eller tills den har fått färg. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Häll det kokande vattnet [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Rör om, täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp med en gaffel.

4

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Halvera apelsin.

5

Blanda aioli [1/2 paket, 2P], gräddfil [1/2 paket, 2P], persilja, en nypa salt och peppari en skål. Hacka mandlar. Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar.

6

Skär kyckling i 2 cm tunna skivor. Lägg upp couscous i skålar. Placera grönsaker och kyckling i var sina hörn. Toppa med en klick persiljedressing och garnera med persiljeblad.