Marinerad kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad kycklingbowl

Marinerad kycklingbowl

med apelsin-couscous och persiljedressing

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga bowl innehåller perfekt rostad BBQ-marinerad kyckling, apelsin-couscous med mandlar, och rostade grönsaker. Vi toppar vår kycklingbowl med krämig persiljedressing med aioli.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri
Ägg
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½

Zucchini

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Paprika

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

20

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½

Rödlök

1

Morot

1

Bladpersilja

½

Apelsin

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)650 kcal
Energi (kJ)2719 kJ
Fett22.95 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater60.24 g
varav socker18.4 g
Protein44.67 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten i en vattenkokare. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i 3 cm breda klyftor. Skär zucchini [½ st, 2P] i tunna skivor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka. Placera mandlar i ett hörn när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Rosta kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt på varje sida. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida, eller tills den har fått färg. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga couscous
3

Häll det kokande vattnet [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och couscous i en skål. Rör om, täck med ett lock och låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa sedan upp med en gaffel.

Förbered frukt & grönt
4

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Halvera apelsin.

Blanda apelsin-couscous
5

Blanda aioli [1/2 paket, 2P], gräddfil [1/2 paket, 2P], persilja, en nypa salt och peppari en skål. Hacka mandlar. Pressa apelsinsaft [1/2 st, 2P] i skålen med färdig couscous och blanda med mandlar.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm tunna skivor. Lägg upp couscous i skålar. Placera grönsaker och kyckling i var sina hörn. Toppa med en klick persiljedressing och garnera med persiljeblad.