Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Milda Mahal
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½ st
Rödlök
4 g
Kycklingbuljong
2 st
Tomat
1 st
Gurka
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Sallad
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9-10 min eller tills "al dente".
Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Grovhacka salladsblad.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Blanda den med vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål.
Blanda kyckling, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och Milda Mahal i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda yoghurt, vitlök, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör i persilja med bulgurn.
Precis innan servering, spara lite lag [1 msk | 2 msk] från rödlöken innan du häller av resten.
Blanda gurka, sallad, tomat, picklad rödlök och sparad lag i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp bulgur i skålar.
Toppa med kyckling och sallad.
Ringla över vitlöksyoghurt.s