topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga vegostrimlor

Krispiga vegostrimlor

med pommes och krämig rödkålssallad

I kväll lagar vi vegetarisk mat som vi nästan vågar lova att hela familjen gillar. För vem kan motstå panerade vegostrimlor som stekts gyllene och krispiga och serveras med hemmagjorda pommes? Våra tillbehör går heller inte av för hackor – krämig rödkålssallad med äpple och persiljedressing som är perfekt att doppa både strimlor och pommes i.

Taggar:
Vegetarisk
Barnvänlig
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

500 g

Potatis

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Äpple

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3435 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett38.2 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater85 g
varav socker15.1 g
Protein31.2 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Finhacka rosmarin [1/2 kvist, 2P].

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered råvaror
2

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Panera vegostrimlor
3

Under tiden, blanda vegostrimlor med mjöl [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Vispa ägg [1 st | 1 st] i en skål och blanda med vegostrimlor (använd endast hälften av äggvispen för 2P). 

Tillsätt panko och Mamas favorit till skålen med vegostrimlor och vänd runt. 

TIPS: Pressa försiktigt panko på strimlorna så det fastnar.

Stek vegostrimlor
4

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek vegostrimlor i omgångar i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så strimlorna inte fastnar i stekpannan.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda rödkål, äpple, aioli, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda gräddfil, persilja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp pommes, vegostrimlor och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med valnötter och servera med en klick persiljedressing.

TIPS: Hoppa över valnötter på barnens tallrikar om de inte gillar det.