HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Lax
topBanner
Krispig lax

Krispig lax

med gul currysås och jasminris

Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt lax med underbar gul currysås med pak choi, vitlök, ingefära, morot och chili serveras med jasminris.

Allergener:FiskSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

250 g

Laxfilé

(InnehållerFisk)

4 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmjölk

1 st

Ingefära

200 g

Pak choi

1 st

Morot

½ st

Röd chili

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Curry-on

1 st

Morot, lila

20 g

Gul currypasta

(InnehållerSenap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)801 kcal
Energi (kJ)3353 kJ
Fett39.37 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater76.57 g
varav socker10.8 g
Protein34.33 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Skär morötter i tunna stavar. Grovhacka pak choi. Finhacka chili [1/2 st, 2P].

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi, vitlök och en skvätt vatten*. Stek i 1 min, och krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över i en skål och täck över.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Torka lax torr med hushållspapper, och salta* och peppra* på båda sidor. Stek lax i 3-4 min på varje sida, börja med skinnsidan. Placera fisken på en tallrik med skinnet upp, så håller det sig krispig. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Torka av stekpannan och sätt tillbaka den på medelhög värme. Hetta upp en ny skvätt olivolja* tillsammans med ingefära, Ga-Laksa, currypasta och Curry-on. Fräs i 1-2 min under omrörning. Tillsätt en skvätt vatten* och kokosmjölk och värm upp tills såsen börjar sjuda, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. 

6

Lägg upp ris och grönsaker i skålar. Toppa med lax, och häll sås runt om laxen. Garnera med chili om du tycker om stark mat.