Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt lax med underbar gul currysås med pak choi, vitlök, ingefära, morot och chili serveras med jasminris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4
Ga-Laksa
200
Kokosmjölk
1
Ingefära
1
Pak choi
1
Morot
½
Röd chili
2
Vitlöksklyfta
4
Curry-on
1
Morot
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Skär morötter i tunna stavar. Grovhacka pak choi. Finhacka chili [1/2 st, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi, vitlök och en skvätt vatten*. Stek i 1 min, och krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över i en skål och täck över.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Torka lax torr med hushållspapper, och salta* och peppra* på båda sidor. Stek lax i 3-4 min på varje sida, börja med skinnsidan. Placera fisken på en tallrik med skinnet upp, så håller det sig krispig. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Torka av stekpannan och sätt tillbaka den på medelhög värme. Hetta upp en ny skvätt olivolja* tillsammans med ingefära, Ga-Laksa, currypasta och Curry-on. Fräs i 1-2 min under omrörning. Tillsätt en skvätt vatten* och kokosmjölk och värm upp tills såsen börjar sjuda, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp ris och grönsaker i skålar. Toppa med lax, och häll sås runt om laxen. Garnera med chili om du tycker om stark mat.