Krispig lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig lax

Krispig lax

med gul currysås och jasminris

Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt lax med underbar gul currysås med pak choi, vitlök, ingefära, morot och chili serveras med jasminris.

Allergener:
Fisk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4

Ga-Laksa

200

Kokosmjölk

1

Ingefära

1

Pak choi

1

Morot

½

Röd chili

2

Vitlöksklyfta

4

Curry-on

1

Morot

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)801 kcal
Energi (kJ)3353 kJ
Fett39.37 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater76.57 g
varav socker10.8 g
Protein34.33 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Riv ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Skär morötter i tunna stavar. Grovhacka pak choi. Finhacka chili [1/2 st, 2P].

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi, vitlök och en skvätt vatten*. Stek i 1 min, och krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg över till en skål och täck över.

Stek lax
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Dutta laxen torr med hushållspapper, och salta* och peppra* på båda sidor. Stek lax i 3-4 min på varje sida, börja med skinnsidan. Placera fisken på en tallrik med skinnet upp, så håller det sig krispig. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör currysås
5

Torka av stekpannan och sätt tillbaka den på medelhög värme. Hetta upp en ny skvätt olivolja* tillsammans med ingefära, Ga-Laksa, currypasta och Curry-on. Fräs i 1-2 min under omrörning. Tillsätt en skvätt vatten* och kokosmjölk och värm upp tills såsen börjar sjuda, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. 

Servera
6

Lägg upp ris och grönsaker i skålar. Toppa med lax, och häll sås runt om laxen. Garnera med chili.