Cajunkrydda härstammar från de amerikanska sydstaterna och får sin fylliga smak från bland annat olika örter, spiskummin, chili och paprika. Här använder vi den i form av vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba som smaksättare i den spröda kycklingpaneringen med panko. Vi serverar vår gyllenstekta kyckling med krämigt sötpotatismos och en krispig kålsallad med morot, äpple och limesaft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
½ st
Lime
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
450 g
Sötpotatis
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
1 st
Äpple
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.
Koka sötpotatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda med en nypa salt.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda kålmix, morot, äpple, limesaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Lägg upp sötpotatismos, krispig cajunkyckling och kålsallad på tallrikar.