Krämig sötpotatisdhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig sötpotatisdhal

Krämig sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips och mild yoghurt

Ikväll lagar vi en krämig soppa, den populära indiska soppan dhal. Vår variant innehåller linser, sojasås, kokosmjölk, rostad sötpotatis, spenat och massor av härliga kryddor. Vi serverar vår dhal med svalkande yoghurt och krispiga hemmalagade korianderchips.

Taggar:
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Lök

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

4 g

Milda Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 4)

2 dl

Vatten (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4173 kJ
Energi (kcal)997 kcal
Fett47 g
varav mättat22.1 g
Kolhydrater107.7 g
varav socker9.7 g
Protein28 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuk. 

Stek lök
2

Under tiden, finhacka lök.

Skölj linser.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelhög värme. Stek lök i 2-3 min, tills mjuk.

Tillsätt ingefärspasta, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1-2 min, eller tills väldoftande. 

Koka linser
3

Tillsätt kokosmjölk, linser, vatten [2 dl | 4 dl], grönsaksbuljong, sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till kastrullen, och rör om.

Koka upp, sänk värmen och sjud under lock tills linserna har mjuknat, 20-22 min.

Rosta korianderchips
4

Under tiden, finhacka koriander.

Blanda koriander, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär tortillas i 3 cm breda strimlor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan. 

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4-6 min.

TIPS: Håll öga med chipsen så de inte bränns vid.

Tillsätt sötpotatis
5

Skölj spenat.

Tillsätt rostad sötpotatis och spenat till kastrullen med dhal, och rör tills spenat har mjuknat. Ta av från värme. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om dhalen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp dhal i skålar och toppa med en klick yoghurt.

Servera med korianderchips.