
Krämig potatis- och purjolökssoppa
med pumpafrön och tortilla
Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Oregano
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Pumpakärnor
2
Morot
300
Potatis
1
Purjolök
1
Vitlöksklyfta
Grönsaksbuljong
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Bladpersilja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna morot och potatis (3x3 cm). Skölj, ansa och skär purjolök i 2 cm breda skivor. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Stek morot, potatis och purjolök i 4-5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 10-15 min.
Hacka persilja och oregano inklusive stjälk. Spara en fjärdedel av örterna till servering. Blanda resten tillsammans med olivolja* och hackad vitlök i en liten skål.
Pensla örtoljan på tortillabrödet. Dela brödet i fyra lika delar. Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Värm brödet i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga, ca 4-6 min.
Blanda soppan med en mixer. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten utifall soppan upplevs för tjock.
Rosta pumpafrön tills krispiga i en torr stekpanna på medelvärme, ca 2-3 min. Servera soppan i djupa skålar med tortilla på sidan och toppat med persilja, oregano och pumpafrön.