HelloFresh
Köttbullar

Köttbullar

med senap, potatismos, broccoli och sky

Låt de minsta finslipa sin finmotorik med att rulla perfekt runda köttbullar och lägg en välsmakande grund för köttbullsrullningsmästerskapen 2028. Tillsammans med krämigt potatismos och motståndskraftig broccoli kommer lönen efter träningspasset att vara värt mödan. Grädden på moset? Söt lingonsky som smakar guld.

Allergener:senapäggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

King Edward potatis

250 g

Broccoli

1 st

Schalottenlök

250 g

Nötfärs

25 g

Senap

(Innehållersenap)

25 g

Havregryn

(Innehållergluten)

20 g

Tranbär

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

125 ml

Vatten*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3146 kJ
Energi (kcal)752 kcal
Fett28 g
varav mättat13 g
Kolhydrater81 g
varav socker35 g
Kostfiber14 g
Protein40 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Tärna potatis (skalning valfritt) i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull och täck med kallt vatten*. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är genomkokt, 15-20 min. 

Häll av i ett durkslag och häll sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Ta av värme och sätt åt sidan. 

TIPS: Spara 1 dl av kokvattnet som du sedan kan använda när du mosar potatisen i steg 5.

2

Finhacka schalottenlök. Dela broccoli i tunna buketter. 

Placera buketterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. 

Rosta broccolin på översta hyllan i ugnen tills gyllenbrun och mjuk, 10-15 min.

3

Blanda nötfärs, schalottenlök, senap, havregryn och ägg ordentligt i en bunke. Krydda med salt och peppar*.

Ta 1 msk av köttfärsen och rulla till en liten köttbulle. Lägg den på en tallrik och fortsätt rulla resten av färsen.

Köttfärsen räcker till ca 6 köttbullar/person. 

TIPS: Rulla bullarna ordentligt så är det mindre chans att de går sönder vid stekning.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttbullarna tills de får en jämn yta, 6-7 min. 

Tillsätt smör, kycklingbuljong, tranbär och vatten (se ingredienslistan).

Rör om, sätt på ett lock och låt såsen sjuda tills köttbullarna är färdiglagade, 7-8 min. 

VIKTIG: Köttbullarna är genomstekta när köttet är utan inslag av rosa.

TIPS: Köttbullarna ger såsen en fylligare smak, därför kommer de att bli ganska mjuka under tillagningen.

5

Mosa potatisen tillsammans med 1-2 msk av det sparade kokvattnet, eller följ tipset nedan. Krydda med salt och peppar.

Låt stå under lock för att hålla värmen medan köttbullarna färdiglagas.

TIPS: Du kan också mosa potatisen med en skvätt mjölk och en klick med smör.

6

Ta av locket från stekpannan och höj värmen när köttbullarna är genomstekta. Koka skyn tills den är blank och har tjocknat något, 1-2 min. 

Fördela potatismoset mellan era tallrikar och placera broccolin vid sidan av. Toppa med köttbullar och en generös slev med skysås.

Smaklig måltid!