HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttbullar Med Senap
topBanner
Köttbullar med senap

Köttbullar med senap

potatismos, broccoli och skysås

Allergener:glutensenapmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Potatis

1.33 msk

Schalottenlök

1 st

Broccoli

1.25 dl

Nötfärs

Havregryn

(Innehållergluten)

Kycklingbuljong

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)

Ägg*

(Innehållerägg)

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)517.6576 kJ
Energi (kcal)123.7231 kcal
Fett11.4623 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater1.2925 g
varav socker0.7 g
Protein3.8295 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Tärna potatis (skalning valfritt) i 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull och täck med kallt vatten*. Koka upp och låt sjuda tills potatisen är genomkokt, 15-20 min. Häll av i ett durkslag och häll sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Ta av värme och sätt åt sidan. TIPS: Spara 1 dl av kokvattnet som du sedan kan använda när du mosar potatisen i steg 5.

2

Finhacka schalottenlök. Dela broccoli i tunna buketter. Placera buketterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta broccolin på översta hyllan i ugnen tills gyllenbrun och mjuk, 10-15 min.

3

Blanda nötfärs, schalottenlök, senap, havregryn och ägg* ordentligt i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Ta 1 msk av köttfärsen och rulla till en liten köttbulle. Lägg den på en tallrik och fortsätt rulla resten av färsenKöttfärsen räcker till ca 6 köttbullar/person. TIPS: Rulla bullarna ordentligt så är det mindre chans att de går sönder vid stekning.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttbullarna tills de får en jämn yta, 6-7 min. Tillsätt smör*, kycklingbuljong, tranbär och vatten* (se ingredienslistan). Rör om, sätt på ett lock och låt såsen sjuda tills köttbullarna är färdiglagade, 7-8 min. VIKTIG: Köttbullarna är genomstekta när köttet är utan inslag av rosa.

5

Mosa potatisen tillsammans med 1-2 msk av det sparade kokvattnet, eller följ tipset nedan. Krydda med salt* och peppar*. Låt stå under lock för att hålla värmen medan köttbullarna färdiglagas. TIPS: Du kan också mosa potatisen med en skvätt mjölk och en klick med smör. 

6

Ta av locket från stekpannan och höj värmen när köttbullarna är genomstekta. Koka skyn tills den är blank och har tjocknat något, 1-2 min. Fördela potatismoset mellan era tallrikar och placera broccolin vid sidan av. Toppa med köttbullar och en generös slev med skysås.