Jordnötstoppad sweet chili-sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jordnötstoppad sweet chili-sej

Jordnötstoppad sweet chili-sej

med jasminris och morotssallad

Med recept som det här är det lätt som en plätt att leva upp till rekommendationen om att äta fisk tre gånger i veckan! Sej står på menyn i kväll, och vi ugnssteker den med ett gyllene och knaprigt täcke av panko och jordnötter medan vi kokar fluffigt jasminris som får extra smak av färsk koriander. En enkel morotssallad blir ett gott tillbehör och vi serverar vår smarriga sej med sweet chilisås och srirachamajonnäs.

Allergener:
Jordnötter
Gluten
Vete
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Sweet chilisås

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

150 g

Jasminris

1 st

Sallad

1 st

Morot

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3420 kJ
Energi (kcal)817 kcal
Fett36.6 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker17.1 g
Protein32 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda jordnötstäcke
2

Under tiden, finhacka jordnötter.

Blanda jordnötter, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Ugnsstek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Placera fisk i en ugnsform, toppa med jordnötsblandning och pressa försiktigt fast den.

Tillaga fisk i ugnen i 12–13, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
4

Under tiden, ansa sallad. Separera och grovhacka salladsblad.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda sallad, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda korianderris
5

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka koriander.

Vänd ner koriander i ris precis innan servering.

TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om det.

Servera
6

Lägg upp korianderris, fisk och sallad på tallrikar.

Toppa fisk med sweet chilisås.

Servera med en klick srirachamajonnäs och pressa limesaft över rätten.