HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJordnötskyckling
topBanner
Jordnötskyckling

Jordnötskyckling

med vildrissallad och mynta

Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden. Vildrissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till. Som extra tillbehör får du en gurkdressing, mynta och limeklyftor.

Taggar:Snabb
Allergener:senapäggsojasesamglutenjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gurka

280 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

1 portionspåse

Mynta

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållersoja, sesam, gluten)

1 st

Basmati vildris

1 st

Ekologisk lime

20 g

Vitlöksklyfta

150 g

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

½ st

Förskuren spetskål

¼ tsk

Rödlök

Ingår inte i din leverans

2 dl

Salt (steg 1)

efter behov

Vatten (steg 1)

Smör (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)330 kcal
Energi (kJ)1381 kJ
Fett15.38 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater11.35 g
varav socker6.7 g
Protein35 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök i 1 min. Tillsätt vildris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Låt koka under lock på låg värme i 15 min. Ta kastrullen av värmen och låt riset vila tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka jordnötter. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt kyckling och blanda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och marinad. Stek i 1-2 min på varje sida. Tillsätt rödlök och stek i ytterligare 5 min, tills rödlöken är mjuk och kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Riv hälften av gurkan [1/2 st, 2 pers] och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka resten av gurkan. Finhacka mynta. Skär lime i klyftor. Blanda riven gurka, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

5

Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Massera ihop spetskål och en nypa salt* med händerna i en salladsskål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing och blanda väl.

6

Servera rissallad och kyckling i djupa tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och pynta med mynta. Servera med limeklyftor.