Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden. Vildrissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till. Som extra tillbehör får du en gurkdressing, mynta och limeklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gurka
280
Kycklinginnerfilé
4
Vitlöksflörter
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Mynta
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
100
Basmati vildris
1
Ekologisk lime
1
Vitlöksklyfta
20
Jordnötter
150
Förskuren spetskål
½
Rödlök
¼
Salt (steg 1)
2
Vatten (steg 1)
Smör (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök i 1 min. Tillsätt vildris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Låt koka under lock på låg värme i 15 min. Ta kastrullen av värmen och låt riset vila tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka jordnötter. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt kyckling och blanda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och marinad. Stek i 1-2 min på varje sida. Tillsätt rödlök och stek i ytterligare 5 min, tills rödlöken är mjuk och kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv hälften av gurkan [1/2 st, 2 pers] och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka resten av gurkan. Finhacka mynta. Skär lime i klyftor. Blanda riven gurka, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.
Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Massera ihop spetskål och en nypa salt* med händerna i en salladsskål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing och blanda väl.
Servera rissallad och kyckling i djupa tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och pynta med mynta. Servera med limeklyftor.