topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jordnötskyckling

Jordnötskyckling

med vildrissallad och mynta

Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden. Vildrissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till. Som extra tillbehör får du en gurkdressing, mynta och limeklyftor.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka

280

Kycklinginnerfilé

4

Vitlöksflörter

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Mynta

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

100

Basmati vildris

1

Ekologisk lime

1

Vitlöksklyfta

20

Jordnötter

150

Förskuren spetskål

½

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

2

Vatten (steg 1)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)330 kcal
Energi (kJ)1381 kJ
Fett2.3 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater11.35 g
varav socker6.7 g
Protein35 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök i 1 min. Tillsätt vildris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Låt koka under lock på låg värme i 15 min. Ta kastrullen av värmen och låt riset vila tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Finhacka jordnötter. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt kyckling och blanda.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kyckling och marinad. Stek i 1-2 min på varje sida. Tillsätt rödlök och stek i ytterligare 5 min, tills rödlöken är mjuk och kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda gurkdressing
4

Riv hälften av gurkan [1/2 st, 2 pers] och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka resten av gurkan. Finhacka mynta. Skär lime i klyftor. Blanda riven gurka, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

Blanda rissallad
5

Blanda majonnäs och asiatisk dressing i en liten skål. Massera ihop spetskål och en nypa salt* med händerna i en salladsskål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing och blanda väl.

Servera
6

Servera rissallad och kyckling i djupa tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och pynta med mynta. Servera med limeklyftor.