Japansk ”ebi fry” på krispiga räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk ”ebi fry” på krispiga räkor

Japansk ”ebi fry” på krispiga räkor

2 portioner | med asiatisk majonnäs

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. ”Ebi” betyder räkor på japanska, och ”ebi fry” är en populär japansk rätt som består av krispiga stekta eller friterade räkor. Vi panerar våra räkor i panko och sesamfrön, steker dem gyllene och serverar dem med salladslök, asiatisk dressing och svart sesammajonnäs.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Senap
Soja
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

40 g

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl (steg 1)

1 st

Ägg (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1545 kJ
Energi (kcal)369 kcal
Fett23.7 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater21.7 g
varav socker6.7 g
Protein16.5 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Large Frying Pan

Instruktioner

Förbered räkor
1

Torka av räkor med hushållspapper.

Blanda räkor, vetemjöl [1 msk], salt [1/4 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Vispa ägg [1 st] i en liten skål och vänd ner hälften i skålen med räkor. Släng resten.

Panera räkor
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Rör ner panko och sesamfrön i skålen och vänd runt tills räkor är täckta. 

Stek räkor
3

Stek räkor i 1–2 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av i pannan, strö över det vid serveringen. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp räkor på en tallrik och toppa med asiatisk dressing och salladslök.

Servera med asiatisk majonnäs.