Är du också en bowl-älskare? Visst är det fantastisk med rätter där allt serveras i samma skål och som går att variera i all oändlighet? Till dagens variant med bulgur och kikärtor har vi hämtat inspiration från Indien. Vi glaserar kikärtorna med vår egen kryddblandning Milda Mahal och aprikoschutney och blandar ihop en härlig sallad på spenat, kålrabbi, syltad schalottenlök och lime. Vi serverar vår bowl med rostade pitachips och en krämig curry-yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kikärtor
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
60 g
Spenat
½ st
Lime
2 g
Curry-On
1 st
Schalottenlök
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Milda Mahal
1 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
½ st
Kålrabbi, vit
1 portionspåse
Mynta & koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)
¾ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka under lock på medellåg värme i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd schalottenlök i lag och ställ åt sidan.
Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tjocka stavar.
Skölj spenat och blanda den med kålrabbi i en stor skål. Ställ åt sidan.
Blanda yoghurt och Curry-on i en liten skål och ställ åt sidan.
Finhacka koriander och mynta.
Häll av kikärtor.
Blanda koriander, mynta, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.
Halvera pitabröd [1/2 paket, 2P] på längden och tärna varje halva i 3 cm stora bitar.
Sprid ut brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över örtolja. Grädda i 4–6 min, tills gyllene och krispiga.
TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.
Under tiden, hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kikärtor i 3–4 min, tills genomvarma.
Tillsätt Milda Mahal och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt aprikoschutney, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 msk | 2 msk] och vänd runt.
Rör ner syltad schalottenlök (inklusive lag), salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kålrabbi och spenat precis innan servering.
Tillsätt cashewnötter till kokt bulgur.
Lägg upp sallad, kikärtor och bulgur i skålar.
Toppa med curry-yoghurt och pitachips.