Dröm dig bort till solrika medelhavet med denna vegemåltid fullpackad med smak. Len honung och aromatisk oregano ger en ny dimension till halloumi och dess sälta. Skopa upp de kryddiga, ugnsrostade grönsakerna och lite pärlcouscous på gaffeln och känn hur dropparna av citron balanserar upp hela rätten. Denna middag lämnar ingen besviken!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Zucchini
1
Rödlök
275
Blomkål
8
Panamat
200
Halloumi
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Bladpersilja
1
Torkad oregano
25
Honung
75
Gräddfil
4
Grönsaksbuljong
4
Vatten
Salt
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela blomkål i små buketter. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över Central American Style kryddmix och ringla över olivolja*. Rör om grönsakerna och rosta dem i ugnen, 18-20 min.
Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Blötlägg dem i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 5 min. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Sänk till medelvärme, rör i pärlcouscous och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk med lite tuggmotstånd.
Finhacka persilja. Häll av vattnet från halloumiskivorna och dutta dem torra med hushållspapper.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumin i ca 2 min per sida tills de är gyllene. Tillsätt honung och en nypa oregano och stek i ungefär 1 min, tills det doftar ljuvligt.
När grönsakerna är färdigrostade, blanda ner dem med pärlcouscousen. Rör sedan i persilja (spara lite till garnering) och krydda med en nypa peppar*.
Fördela couscous och de kryddiga grönsakerna mellan era tallrikar. Toppa med honungs- och oreganostekta halloumi och en uppfriskande klick gräddfil. Garnera med persilja.