Grönsaksfyllda paprikor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grönsaksfyllda paprikor

Grönsaksfyllda paprikor

med mozzarella och crème fraîche

Null

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Torkad timjan

1

Krossade tomater

3

Tex-Mex

150

Crème fraiche

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

Grönsaksbuljong

1

Oregano

200

Skogschampinjoner

1

Pumpakärnor

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2

Röd paprika

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)430 kcal
Energi (kJ)1800 kJ
Fett11.12 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater62.19 g
varav socker3.1 g
Protein18.85 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong och en nypa salt* i en kastrull. Lägg i pärlcouscous och låt koka i 10-14 min tills den är mjuk men fortfarande ger lite tuggmotstånd. Häll av couscousen i en sil. 

2

Dela paprika på längden och skär bort kärnhuset. Lägg halvorna i en ugnsform med skärytan vänd uppåt och sätt åt sidan. Halvera, skala och skär rödlök i klyftor. Finhacka vitlök. Skiva svamp tunt.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, vitlök, svamp, timjan, Hello Mexico kryddmixen och pumpafrön tills löken har mjuknat, 4-6 min. Häll i krossade tomater och pärlcouscous. Stek under regelbunden omrörning i 2 min. Krydda med en generös nypa salt*, peppar* och socker*.

4

Fyll paprikahalvorna med grönsakerna från stekpannan. Pressa i fyllningen ordentligt så att du får plats med så mycket som möjligt. Tips: Lägg även fyllningen som blir över i ugnsformen.

5

Toppa paprikorna med riven mozzarella, en nypa salt* och peppar*. Gratinera på mellersta hyllan i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, ca 20 min. Plocka av oreganobladen från stjälken och grovhacka dessa.

6

Servera de fyllda paprikahalvorna toppade med oregano och en klick crème fraîche.