Ikväll lagar vi hotdogs med spännande twist - en rätt som passar både vinter som sommar. Vi fyller krispigt korvbröd med baconlindad korv, ketchup, senap, rostad lök och picklad lök. Ljuvliga tillbehör är rustika, hemlagade pommes och tryffelmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Rödlök
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
320 g
Korv
125 g
Bacon, skivor
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 ml
Tryffelolja
4 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
30 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Körvel
½ tsk
Socker (steg 2)
4 msk
Ketchup (steg 6)
1 msk
Vatten* (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i lök och ställ åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.
Linda in korvar i bacon.
Placera korvar på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, och tillaga i 15 min, tills genomstekta och spröda.
Skär en skåra i korvbröd, och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills genomvarma.
Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Plocka körvelblad.
Toppa din korv och bröd med ketchup [4 msk I 8 msk], senap, rostad lök och picklad lök.
Servera med spröda pommes och tryffelmajonnäs.