Gourmet bacon-hotdogs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gourmet bacon-hotdogs

Gourmet bacon-hotdogs

med spröda pommes och tryffelmajonnäs

Ikväll lagar vi hotdogs med spännande twist - en rätt som passar både vinter som sommar. Vi fyller krispigt korvbröd med baconlindad korv, ketchup, senap, rostad lök och picklad lök. Ljuvliga tillbehör är rustika, hemlagade pommes och tryffelmajonnäs.

Taggar:
Enkel
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

320 g

Korv

125 g

Bacon, skivor

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 ml

Tryffelolja

4 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

1 st

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

30 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 portionspåse

Körvel

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

4 msk

Ketchup (steg 6)

1 msk

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6074 kJ
Energi (kcal)1452 kcal
Fett81.5 g
varav mättat28.6 g
Kolhydrater130.9 g
varav socker21.7 g
Protein43.7 g
Salt7.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis 
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene och mjuka.

Pickla lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i lök och ställ åt sidan.

Häll av lagen precis innan servering. 

Förbered hot dogs
3

Linda in korvar i bacon.

Tillaga korv
4

Placera korvar på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, och tillaga i 15 min, tills genomstekta och spröda.

 

Värm korvbröd
5

Skär en skåra i korvbröd, och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills genomvarma.

Under tiden, blanda majonnäs och tryffelolja [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Plocka körvelblad.

Servera
6

Toppa din korv och bröd med ketchup [4 msk I 8 msk], senap, rostad lök och picklad lök.

Servera med spröda pommes och tryffelmajonnäs.