Ibland är det tillbehören som är mest spännande! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en smarrig glaze, och under tiden laxen är i ugnen blandar vi ihop en underbar rissallad med morot, salladslök och paprika. Så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 st
Paprika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
40 g
Sweet chilisås
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Basmati vildris
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
25 g
Honung
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Ketchup (steg 2)
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft.
Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk |1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.
Låt vila under lock tills servering.
Blanda ketchup [1 msk | 2 msk], sojasås, honung, sweet chilisås och sesamfrön i en skål.
Ta bort skinnet från laxen.
Ringla lite olivolja i en ugnsform och lägg sedan i laxen. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen i 8-10 min.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Ansa och skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och det gröna.
Skala och riv morot.
Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Rör i morot, paprika och vit salladslök i riset.
Smaka av med salt och peppar, och tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp ris i skålar och toppa med lax.
Ringla över resterande glaze.
Garnera med grön salladslök.