topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaserad lax

Glaserad lax

med basmati vildris och sweet chilisås

Ibland är det tillbehören som är mest spännande! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en smarrig glaze, och under tiden laxen är i ugnen blandar vi ihop en underbar rissallad med morot, salladslök och paprika. Så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Sesam
Vete
Soja
Gluten
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Paprika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Sweet chilisås

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Basmati vildris

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

25 g

Honung

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Ketchup (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)733 kcal
Energi (kJ)3068 kJ
Fett23.6 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater93.4 g
varav socker31.4 g
Protein35.1 g
Salt5 g

Köksredskap

Rivjärn
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft.

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk |1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.

Låt vila under lock tills servering.

Blanda glaze
2

Blanda ketchup [1 msk | 2 msk], sojasås, honung, sweet chilisås och sesamfrön i en skål. 

Ugnsbaka lax
3

Ta bort skinnet från laxen.

Ringla lite olivolja i en ugnsform och lägg sedan i laxen. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen i 8-10 min. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered grönsaker
4

Ansa och skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och det gröna.

Skala och riv morot.

Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Blanda grönsaksris
5

Rör i morot, paprika och vit salladslök i riset.

Smaka av med salt och peppar, och tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med lax.

Ringla över resterande glaze. 

Garnera med grön salladslök.