topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaserad lax

Glaserad lax

med färgglatt grönsaksris och färsk koriander

Ibland är det tillbehören som är mest spännande! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en smarrig glaze, och under tiden laxen är i ugnen blandar vi ihop en underbar rissallad med morot, salladslök, paprika och lime. Den glacerade laxen och den härliga rissalladen pyntas med koriander och persilja för extra smak och färg!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Ketchup

1

Morot

1

Salladslök

1

Paprika

1

Koriander

1

Ekologisk lime

4

Grönsaksbuljong

40

Sweet chilisås

10

Sesamfrön

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Basmati vildris

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

25

Honung

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)760 kcal
Energi (kJ)3181 kJ
Fett24.03 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater99.1 g
varav socker34 g
Protein36.34 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Rivjärn
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris, grönsaksbuljong och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock.

Blanda glaze
2

Blanda ketchup, sojasås, honung, sweet chilisås och sesamfrön.

Ugnsbaka lax
3

Ta bort skinnet från laxen. Ringla lite olivolja* i en ugnsform och lägg sedan i laxen. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen i 8-10 min. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered grönsaker
4

Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur paprika och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander - spara några blad till garnering. Skär lime i klyftor.

Blanda grönsaksris
5

Blanda salladslök, morot, paprika och koriander med riset i en skål. Tillsätt limejuice, en nypa salt* och peppar*, och rör om ordentligt. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och placera lax ovanpå, skeda över resterande glaze på laxen. Garnera med korianderblad. Servera med limeklyftor vid sidan av.