topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med gratinerad blandfärs och pärlcouscous

Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, lagrad hårdost och crème fraiche smälter samman till ett.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Tomatpuré

2 st

Paprika

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

½ st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

250 g

Blandfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 g

Chiliflakes

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4230 kJ
Energi (kcal)1011 kcal
Fett53.1 g
varav mättat26 g
Kolhydrater95.5 g
varav socker23.9 g
Protein50.4 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Baka paprika
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. 

Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] i en kastrull. 

Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Baka i 10-15 min i mitten av ugnen.

Förbered grönsaker
2

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.

Sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats.

Finhacka lök [1/2 st, 2P], vitlök och persilja.

Riv morot.

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme. Fräs blandfärs, lök och morot i 3-4 min, tills färsen är brynt. 

Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, vitlök, en nypa chili flakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min.

Ta stekpannan av värme. Rör i crème fraiche [1 msk | 2 msk] och krydda med med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Sätt åt sidan.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Fyll paprikor
4

Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över mozzarella.

Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5-7 min.

TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.

Smaksätt pärlcouscous
5

Rör i persilja och resterande crème fraiche [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sätt åt sidan under lock.

Servera
6

Fördela pärlcouscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.

Strö över lite chili flakes (efter smak).