
Fyllda paprikor
med gratinerad blandfärs och pärlcouscous
Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, lagrad hårdost och crème fraiche smälter samman till ett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 burk
Tomatpuré
2 st
Paprika
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
½ st
Lök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
250 g
Blandfärs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 g
Chili flakes
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
4 dl
Vatten (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] i en kastrull.
Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.
Baka i 10-15 min i mitten av ugnen.

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.
Sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats.
Finhacka lök [1/2 st, 2P], vitlök och persilja.
Riv morot.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme. Fräs blandfärs, lök och morot i 3-4 min, tills färsen är brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, vitlök, en nypa chili flakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min.
Ta stekpannan av värme. Rör i crème fraiche [1 msk | 2 msk] och krydda med med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Sätt åt sidan.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över mozzarella.
Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5-7 min.
TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.

Rör i persilja och resterande crème fraiche [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sätt åt sidan under lock.

Fördela pärlcouscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika.
Strö över lite chili flakes (efter smak).