Franskinspirerad kolja meunière
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franskinspirerad kolja meunière

Franskinspirerad kolja meunière

med kapris och vitlöksstekta haricots verts

”Meunière” är, som du kanske hör på namnet, ett franskt ord och används för att beskriva en metod för att tillaga fisk med smör, persilja och citron. Förutom att det smakar supergott låter det också lite extra lyxigt, eller hur? Dagens fisk är kolja, och vi tillsätter även kapris till den klassiska såsen. Sedan serverar vi vår fisk med lent potatismos och vitlöksstekta haricots verts – en riktig pangmiddag!

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

15 g

Kapris

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

500 g

Bakpotatis

150 g

Haricots verts

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2170 kJ
Energi (kcal)519 kcal
Fett18.5 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater52.7 g
varav socker7.3 g
Protein36.8 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Ansa haricots verts.

Pressa citron i en liten skål och blanda citronsaft med persilja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Ställ åt sidan.

Stek haricots verts
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök och haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.

Ställ åt sidan på en tallrik och håll varmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Tillsätt sås
5

Vänd försiktigt fisk och tillsätt kapris [1/2 burk, 2P], citronbuljong och smör [2 msk | 4 msk] till stekpanna.

Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatismos, haricots verts och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med sås.