Hotdogs på pankopanerade fiskpinnar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hotdogs på pankopanerade fiskpinnar

Hotdogs på pankopanerade fiskpinnar

med krispiga pommes och rödkålssallad

Fiskpinnar – alla stressade småbarnsföräldrars bästa vän – är faktiskt riktigt enkelt att göra själv. Och självklart smakar de ännu bättre än köpevarianten! Här gör vi dem extra barnvänliga genom att servera dem i varma korvbröd och med hemmagjorda pommes frites, men vi garanterar att det är en rätt som får hela familjen på fall. En krämig dippsås med gräddfil, majonnäs och italienska kryddor och en krispig rödkålssallad, så är middagen komplett.

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Fisk
Senap
Ägg
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Morot

75 g

Rödkål, förskuren

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3924 kJ
Energi (kcal)938 kcal
Fett41.6 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater94.4 g
varav socker13.3 g
Protein49.6 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda sallad
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda gräddfil, majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk] och Mamas Favorit i en liten skål.

Blanda morot, rödkål, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Panera fisk
3

Skär fisk på längden i 3 lika stora bitar på en separat skärbräda och krydda med en nypa salt.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Häll panko i en tredje djup tallrik.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll korvbröd med fiskpinnar och toppa med hälften av dippsåsen.

Servera med pommes, kålsallad och resterande dipp.