Dukkah är en egyptisk kryddblandning som ger fantastisk smak till grillosten som spelar huvudrollen i kvällens vegetariska middag. Vi använder den i en panering tillsammans med panko och hackade pistagenötter och ugnssteker osten till gyllene perfektion medan vi rostar klyftpotatis och blandar en tomatsallad med rädisor och salladsmix. Sedan serverar vi middagen med en krämig gräslöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Tomat
7.5 g
Dukkah-njuta
(Innehåller: Sesam, Senap)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
75 g
Rädisor
60 g
Salladsmix
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gräslök
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till dressing
2 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till panering
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda gräslök, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Finhacka pistagenötter.
Skär grillost i 1 cm tjocka skivor (3 per person).
Lägg mjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda pistagenötter, Dukkah-njuta, panko, olivolja och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
TIPS: Ju finare du hackar pistagenötterna, desto lättare fastnar de på osten.
Placera grillost på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid.
Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.
Under tiden, skölj salladsmix.
Grovhacka tomat.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda salladsmix, tomat, rädisor, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp grillost, sallad och klyftpotatis på tallrikar.
Servera med en klick gräslöksyoghurt.