Dukkah- och pistagepanerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkah- och pistagepanerad grillost

Dukkah- och pistagepanerad grillost

med gräslöksyoghurt och tomatsallad

Dukkah är en egyptisk kryddblandning som ger fantastisk smak till grillosten som spelar huvudrollen i kvällens vegetariska middag. Vi använder den i en panering tillsammans med panko och hackade pistagenötter och ugnssteker osten till gyllene perfektion medan vi rostar klyftpotatis och blandar en tomatsallad med rädisor och salladsmix. Sedan serverar vi middagen med en krämig gräslöksyoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Sesam
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

15 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Tomat

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehåller: Sesam, Senap)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

75 g

Rädisor

60 g

Salladsmix

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till dressing

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till panering

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3690 kJ
Energi (kcal)882 kcal
Fett50.1 g
varav mättat26.5 g
Kolhydrater73 g
varav socker8.1 g
Protein40.3 g
Salt6.9 g

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda yoghurt
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda gräslök, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Panera grillost
3

Finhacka pistagenötter.

Skär grillost i 1 cm tjocka skivor (3 per person).

Lägg mjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda pistagenötter, Dukkah-njuta, panko, olivolja och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

TIPS: Ju finare du hackar pistagenötterna, desto lättare fastnar de på osten.

Ugnsstek grillost
4

Placera grillost på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid.

Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Grovhacka tomat.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda salladsmix, tomat, rädisor, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp grillost, sallad och klyftpotatis på tallrikar.

Servera med en klick gräslöksyoghurt.