Dukkah-kryddad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkah-kryddad lax

Dukkah-kryddad lax

med citron-pärlcouscous och yoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig. Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Vi kryddar lax med vår egen ljuvliga kryddblandning som vi kallar Dukkah-njuta, och steker den sen till perfektion. Fantastiskt tillbehör är citron-pärlcouscous med tranbär, vitlök, tomat och spenat.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Fisk
Sesam
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Vitlöksflörter

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

2 st

Tomat

½ st

Citron

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Smör (steg 3)

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3392 kJ
Energi (kcal)811 kcal
Fett37 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker15.6 g
Protein37.9 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsk | ½ tsk].

Tillsätt pärlcouscous och Vitlöksflörter, sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.

Stek lax
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och Dukkah-njuta [½ paket, 2P].

Stek lax med skinnsidan ner i 3-4 min.

Vänd laxen och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Tillsätt tomat och spenat
3

Under tiden, grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda färdig pärlcouscous med citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], smör [2 msk | 4 msk], tomat och spenat i kastrullen.

Servera
4

Lägg upp pärlcouscous och lax i skålar.

Strö över tranbär.

Toppa med yoghurt.