Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi panerar sej med cajunkryddor och steker den spröd och gyllene. Vi serverar vår cajunkryddade sej med syrligt limeris, en saftig mangosallad med rödkål och gurka, och krämig salladslöksmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Mango
1 st
Salladslök
1 st
Gurka
½ st
Lime
75 g
Rödkål, förskuren
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och eventuellt en stor nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Krydda fisk med en nypa salt*. Blanda vetemjöl* [1 msk | 2 msk], Ay Cajun-ba [1/2 påse, 2P] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik. Panera fisk i mjölmix och ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt, var försiktig när du vänder. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Skala och skär mango [½ st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så du undgår kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Skär salladslök i tunna skivor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Riv limezest och skär sen lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda rödkål, gurka, mango, hälften av salladslök och en generös skvätt limejuice i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda majonnäs, resterande salladslök, vatten* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* en liten skål. Tillsätt limezest och en generös skvätt limejuice till riset precis innan servering, och rör i riset med en gaffel.
Lägg upp limeris, cajunkryddad sej och mango- och kålsallad i skålar. Toppa med salladslöksmajonnäs och pressa över resterande lime.