Cypriotiska blandfärskoftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cypriotiska blandfärskoftas

Cypriotiska blandfärskoftas

2 portioner | med persiljedressing

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. På Cypern äter man ofta meze, alltså olika smårätter och tillbehör som serveras som en buffé. En populär mezerätt är kofta, avlånga pannbiffar med härliga kryddor. Här lagar vi dem på blandfärs, vitlök, persilja och vår egen kryddblandning Panamat och serverar dem med en persiljedressing med yoghurt att doppa i.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

250 g

Blandfärs

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2077 kJ
Energi (kcal)496 kcal
Fett35.2 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater14.7 g
varav socker4.3 g
Protein29.3 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Blanda färs
1

Finhacka eller pressa vitlök och finhacka persilja.

Blanda färs, ägg [1 st], ströbröd [1/2 påse], Panamat, vitlök [1/2 klyfta], hälften av persiljan, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas (3 per person).

Stek koftas
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda persiljedressing
3

Blanda yoghurt, vitlök [1/2 klyfta], resterande persilja, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Servera koftas med persiljedressing.