Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. På Cypern äter man ofta meze, alltså olika smårätter och tillbehör som serveras som en buffé. En populär mezerätt är kofta, avlånga pannbiffar med härliga kryddor. Här lagar vi dem på blandfärs, vitlök, persilja och vår egen kryddblandning Panamat och serverar dem med en persiljedressing med yoghurt att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
250 g
Blandfärs
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Ägg till koftas
½ tsk
Salt till koftas
¼ tsk
Salt till dressing
Finhacka eller pressa vitlök och finhacka persilja.
Blanda färs, ägg, ströbröd, Panamat, vitlök, hälften av persiljan, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa koftas (3 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Blanda yoghurt, vitlök, resterande persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Servera koftas med persiljedressing.