Krämig svamptortelloni-gratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig svamptortelloni-gratäng

Krämig svamptortelloni-gratäng

med sauterad purjolök och pangrattato

Pastagratäng är både gott, mättande och lätt att laga. Extra smarrig blir den med svampfylld tortelloni, som i denna vegovariant. Vi kokar pastan med vitlök, purjolök och citronpeppar i en sås på matlagningsgrädde och misopasta innan vi gräddar den gyllene i ugnen under ett krispigt pankotäcke med gräslök. En syrlig sallad med rucola och citron blir ett fräscht tillbehör.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Soja
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Purjolök

1 portionspåse

Gräslök

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

½ st

Citron

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

2 g

Citronpeppar

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3657 kJ
Energi (kcal)874 kcal
Fett52.8 g
varav mättat18.4 g
Kolhydrater76.9 g
varav socker11.8 g
Protein21.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Förbered purjolök
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Stek purjolök
2

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor, helst ugnssäker, stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök i 4–5 min, tills mjuk.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Blanda panko, olivolja [2 msk | 4 msk], gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Laga sås
3

Tillsätt vitlök och citronpeppar till stekpannan med purjolök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner misopasta [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, matlagningsgrädde och vatten [3 dl | 6 dl].

Sänk till medelvärme och tillsätt tortelloni. Sjud under omrörning i 1–2 min, tills såsen är tjock och tortelloni något mjuka.

Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Grädda gratäng
4

Lägg över tortelloniblandning i en ugnsform (om stekpannan inte är ugnssäker).

Toppa med pankoblandning.

Grädda i ugnen i 5–7 min, eller tills toppingen börjar bli knaprig.

Blanda sallad
5

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Skölj rucola.

Blanda rucola, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt citronsaft och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp tortellonigratäng i djupa skålar.

Toppa med rucola.