Krämig bacon-tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacon-tortelloni

Krämig bacon-tortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med stekt bacon och zucchini, matlagningsgrädde och färsk spenat. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili flakes, färsk basilika och finriven ost som får smälta på toppen. Denna rätt smakar fantastiskt även dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Zucchini

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 g

Chiliflakes

1 portionspåse

Basilika

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3272 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett40.2 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker13.4 g
Protein33 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek bacon och zucchini
1

Grovhacka zucchini.

Skölj spenat.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek bacon och zucchini i 4–5 min, eller tills bacon är genomstekt och zucchini mjuk.  

Tillsätt tortelloni
2

Sänk till medelvärme, tillsätt tortelloni till stekpannan, och stek i 1 min.

Laga sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [1 dl | 2 dl], kycklingbuljong, Mamas Favorit och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till stekpannan.

Sjud i 3–4 min, tills såsen har tjocknat något och pastan är ”al dente”.

Rör i spenat tills den mjuknar precis före servering.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med riven ost och strö över chili flakes och rivna basilikablad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.