Creamy bacon tortelloni
med stekt zucchini och färsk basilika
Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde, bacon och ost. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ännu mer bacon! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Zucchini
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 g
Chili flakes
1 portionspåse
Basilika
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
Ingår inte i din leverans
1 dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bacon och stek i 4-5 min, eller tills gyllene. Sätt åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek tomat och zucchini med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] under omrörning i 4-5 min, eller tills zucchinin mjuknat. Krydda med salt och peppar.
Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], kycklingbuljong, Mamas favorit och riven ost. Koka tills såsen har tjocknad något och pastan är 'al dente', 1-2 min. Rör i hälften av baconen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp pasta i skålar. Toppa med resterande bacon och strö över chili flakes och basilikablad. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.