HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChutneyglaserad Kyckling
topBanner
Chutneyglaserad kyckling

Chutneyglaserad kyckling

med aromatisk bulgurpilaff och vitlöksyoghurt

Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök och kycklingbuljong, och blandar med hackade mandlar, mynta och koriander. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad kyckling, stekta morötter och krämig vitlöksyoghurt.

Taggar:Under 650 kcalProteinrik
Allergener:VeteGlutenSenapNötterMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

85 g

Bulgur

(InnehållerVete, Gluten)

2 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Curry-on

50 g

Aprikoschutney

(InnehållerSenap)

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

20 g

Mandlar

(InnehållerNötter)

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

4 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)612 kcal
Energi (kJ)2561 kJ
Fett22.46 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater51.88 g
varav socker20.5 g
Protein46.02 g
Salt2.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhacka lök. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök tills genomskinlig, 1-2 min. Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och koka upp. Tillsätt bulgur, kycklingbuljong [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Ställ åt sidan med lock på.

2

Krydda kyckling med Curry-on och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min på varje sida. Placera den på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över aprikoschutney, vänd kyckling så den täcks. Placera vitlöksklyftan (oskalad) i en hörna av plåten. Baka kyckling och vitlök i 11-12 min, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

 

3

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Skölj av stekpannan från kycklingen och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme. Stek morot tills mjuk, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Ta av stekpannan från värme. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

 

4

Grovhacka mandlar. Grovhacka myntablad och koriander. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Placera mandlar i en hörna av plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.

 

5

När allt är färdigt i ugnen, blanda ner mandlar, och hälften av myntan och koriandern i kastrullen med bulgur. Pressa ut vitlök från skalet, och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör ner yoghurt, gurka och en nypa salt.

 

6

Lägg upp bulgurpilaff och morot i skålar. Ringla över vitlöksyoghurt. Skär kyckling i skivor och lägg upp dem på tallrikarna. Garnera med resterande mynta och koriander.