Chutneyglaserad currykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserad currykyckling

Chutneyglaserad currykyckling

med bulgurpilaf och vitlöksyoghurt

Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök och kycklingbuljong, och toppar med hackade mandlar och persilja. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad kyckling, stekta morötter, färsk gurka och krämig vitlöksyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Senap
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

300

Kycklingbröstfilé

2

Curry-on

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Bladpersilja

4

Goan xacuti

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

4

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)617 kcal
Energi (kJ)2583 kJ
Fett22.7 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater51.8 g
varav socker20.5 g
Protein46.2 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft). 

Finhacka lök. 

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min. 

Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och koka upp. Tillsätt bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Rör i Goan Xacuti och ställ åt sidan med lock på. 

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med Curry-On och en nypa salt, och stek i 2 min per sida, tills brynt.

Placera den sen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över aprikoschutney så att kycklingen täcks. Placera vitlöksklyfta (oskalad) i ett hörn av plåten. Baka i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

TIPS: Servera eventuellt aprikoschutney vid sidan av. 

Stek morot
3

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek morot tills mjuk, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Ta av stekpannan från värme.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Förbered råvaror
4

Grovhacka mandlar och persilja.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Placera mandlar i ett hörn på plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.

Blanda vitlöksyoghurt
5

När allt är färdiglagat i ugnen, rör i mandlar och persilja i kastrullen med färdig bulgur.

Pressa ur vitlök från skalet i en liten skål och mosa med en gaffel. Rör i yoghurt, gurka och en nypa salt. 

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp bulgur och morot i djupa tallrikar. 

Ringla över vitlöksyoghurt. 

Toppa med kyckling.