Stekt kyckling och sataydipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling och sataydipp

Stekt kyckling och sataydipp

med citrongräsris och gurksallad

Sataysås är en jordnötssås som är vanlig i flera asiatiska kök och smakar fantastisk till kvällens kycklingrätt. Vi lyxar till såsen lite extra med hackade, knapriga jordnötter och serverar den som dipp till kycklingen som smaksätts med vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Citrongräsdoftande basmatiris och en fräsch gurksallad med salladslök och morot kompletterar vår snabba middag.

Allergener:
Senap
Ägg
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Lime

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

150 g

Basmatiris

1 st

Gurka

1 st

Salladslök

1 st

Morot, Julienne

1 st

Citrongräs

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3522 kJ
Energi (kcal)842 kcal
Fett39.1 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater77.7 g
varav socker14.4 g
Protein43.6 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka citrongräsris
1

Banka citrongräs med en träsked.

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kyckling
2

Blanda Ginger Ninja, olivolja [1 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner kyckling.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda gurksallad
4

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.

Skär gurka i halvmånar.

Blanda morot, gurka, salladslök, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Gör sataydipp
5

Grovhacka jordnötter.

Blanda sataysås och jordnötter i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris, kyckling och gurksallad i skålar.

Servera med limeklyftor att pressa över rätten och sataydipp.