
Cajunpanerad fläskkotlett
med krämigt sötpotatismos och kålsallad
Servera familjen fläskkotlett, som paneras i panko och vår färdiga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. Ett spännande tillbehör är sötpotatismos som säkert blir en ny favorit för hela familjen. Vi serverar kvällens härligheter med en vacker grön och orange kålsallad med morot och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
25 g
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
450 g
Sötpotatis
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
250 g
Skivad fläskkotlett
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
Ingår inte i din leverans
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka den i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör. Sätt åt sidan under lock.

Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en skål.
Vispa upp ägg [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål.

Torka kött med hushållspapper.
Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix. Pressa pankon mot kött så att den fastnar. Lägg sedan över på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

Medan köttet steks, blanda salladsmix, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Lägg upp sötpotatismos, cajunpanerad fläskkotlett och kålsallad på tallrikar.
Toppa med pumpakärnor.