Cajunpanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad fläskkotlett

Cajunpanerad fläskkotlett

med krämigt sötpotatismos och kålsallad

Servera familjen fläskkotlett, som paneras i panko och vår färdiga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. Ett spännande tillbehör är sötpotatismos som säkert blir en ny favorit för hela familjen. Vi serverar kvällens härligheter med en vacker grön och orange kålsallad med morot och persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

450

Sötpotatis

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

250

Skivad fläskkotlett

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

3

Mjölk (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)546 kcal
Energi (kJ)2283 kJ
Fett21.1 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater50.3 g
varav socker5.5 g
Protein37.4 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Mosa sötpotatis
1

Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka den i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör. Sätt åt sidan under lock. 

Förbered panering
2

Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en skål.

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål. 

Panera kött
3

Torka kött med hushållspapper.

Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix. Pressa pankon mot kött så att den fastnar. Lägg sedan över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

Förbered kålsallad
5

Medan köttet steks, blanda salladsmix, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp sötpotatismos, cajunpanerad fläskkotlett och kålsallad på tallrikar.

Toppa med pumpakärnor.