Risotto på butternutpumpa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto på butternutpumpa

Risotto på butternutpumpa

med rucola och pinjenöts-pangrattato

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Butternutpumpa är en fantastisk grönsak med en lite söt och nötaktig smak som verkligen kommer fram när den ugnsrostas. Vi serverar den i en perfekt risotto med vitlök och örter som får extra smak av finriven ost. Risottons krämighet blir ett perfekt komplement till toppingen med färsk ruccola och krispig pinjenötspangrattato.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Butternutpumpa

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 portionspåse

Timjan

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Vitlöksflörter

40 g

Rucola

150 g

Risottoris

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

6 dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2705 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett25.3 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker3.2 g
Protein17.4 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta butternutpumpa
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skala pumpa [1/2 st, 2P], och dela den på mitten. Gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.

Placera pumpa på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

Rosta i 15–25 min, eller tills mör och gyllene.

Gör pangrattato
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och pinjenötter i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan i en liten skål.

Laga risotto
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt ris, Vitlöksflörter och vitlök och fräs i 1–2 min, eller tills riset är lätt genomskinligt.

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

Tillsätt butternutpumpa
4

Under tiden, plocka och finhacka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].

Ta pannan med färdig risotto av värme, och rör i finriven ost, butternutpumpa, timjan och smör [1 msk I 2 msk].

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Förbered rucola
5

Skölj rucola.

Blanda rucola med en nypa salt i en medelstor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med pinjenötspangrattato och rucola.