Risotto på butternutpumpa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto på butternutpumpa

Risotto på butternutpumpa

med rucola och pinjenöts-pangrattato

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Butternutpumpa är en fantastisk grönsak med en lite söt och nötaktig smak som verkligen kommer fram när den ugnsrostas. Vi serverar den i en perfekt risotto med vitlök och örter som får extra smak av finriven ost. Risottons krämighet blir ett perfekt komplement till toppingen med färsk ruccola och krispig pinjenötspangrattato.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Butternutpumpa

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 portionspåse

Timjan

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Vitlöksflörter

40 g

Rucola

150 g

Risottoris

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

6 dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2708 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett25.3 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater86.2 g
varav socker3.4 g
Protein17.4 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta butternutpumpa
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala pumpa [1/2 st, 2P], och dela den på mitten.

Gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.

Placera pumpa på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

Rosta i 15–25 min, eller tills mör och gyllene.

2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko och pinjenötter i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan i en liten skål.

3

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt ris, Vitlöksflörter och vitlök och fräs i 1–2 min, eller tills riset är lätt genomskinligt.

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], kycklingbuljong och salt och koka upp.

Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

4

Under tiden, plocka och finhacka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].

Ta pannan med färdig risotto av värme, och rör i finriven ost, butternutpumpa, timjan och smör [1 msk I 2 msk].

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Förbered rucola
5

Skölj rucola.

Blanda rucola med en nypa salt i en medelstor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med pinjenötspangrattato och ruccola.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image